Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

federalni zastupnik

Salko Zildžić zatražio pomoć: “Upravo se dogovara posjeta u pritvor”

salko zildžić
FOTO: Fena

Zildžića je policija Srbije lišila slobode prilikom pretresa automobila kojim je putovao, a u kojem se nalazilo vatreno oružje, odnosno pištolj

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Salko Zildžić je zatražio pomoć Ambasade Bosne i Hercegovine u Beogradu.

– Upravo se dogovara posjeta u pritvorsku jedinicu od strane diplomatskog osoblja Ambasade BiH u Beogradu – rekao je Feni načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću MIP BiH ministar-savjetnik Nebojša Regoje.

Zildžića je policija Srbije lišila slobode prilikom pretresa automobila kojim je putovao, a u kojem se nalazilo vatreno oružje, odnosno pištolj.

Zildžić je za taj pištolj imao dozvolu, međutim, prema propisima ga nije mogao unijeti u susjednu Srbiju.

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić zatražio od policijskih agencija BiH da izvrše reviziju svih izdatih službenih legitimacija.

Zahtjev je upućen nakon što su pripadnici Granične policije Srbije prilikom kontrole na graničnom prelazu, kod zastupnika u Parlamentu FBiH Salke Zildžića pronašli i počasnu legitimaciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OSA).

Revizijom bi trebalo utvrditi kome su sve dodjeljene službene legitimacije policijskih agencija i da li je bilo eventualnog izdavanja licima koja na to nemaju pravo.