Samira Alić smještena na UKC-u Tuzla: Pronađena djevojčica u stabilnom stanju

BiH

samira alic

Petogodišnja Samira Alić koja je jučer pronađena nakon sedam dana potrage po Majevici trenutno se nalazi u stabilnom stanju.

– Djevojčica je primljena u vrlo teškom zdravstvenom stanju zbog dehidriranosti i multiplih povreda. Trenutno je stabilna, svjesna, komunikativna i samostalno diše – rečeno nam je na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Djevojčica je nestala zajedno sa svojim bratom, 22-godišnjim Elvedinom Alićem koji je pronađen u srijedu.

Nakon višednevne potrage, Samira je pronađena u veoma teškom stanju na pordučju općine Srebrenik, osam kilometara od mjesta gdje je pronađen njen brat.

Podsjetimo, njih dvoje su kuću napustili pod izgovorom da idu na kupanje u seoskoj rijeci. Oboje su osobe sa posebnim potrebama, a Elvedin je štićenik Doma za invalidne osobe u Prijedoru.

U utorak je pokrenuta najmasovnija potraga, a na terenu su bili pripadnici brčanske policije, Crvenog križa, Civilne zaštite, a pridružio se i veći broj građana. Također, pomoć su pružali i pripadnici specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske s jednim helikopterom, te članovi Gorske službe spašavanja iz Mostara i Srebrenika.