Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hottest Heads of State: Grabar-Kitarović i Zvizdić najzgodniji političari u regionu

kolinda denis2

Portal Hottest Heads of State objavio je listu najzgodnijih svjetskih državnika, a na popisu od 197 predsjednika i premijera, našli su se i državnici s prostora bivše Jugoslavije.

Na popisu od 197 predsjednika i premijera, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, smjestila se na visokom devetom mjestu, a nakon Kolinde na 78 mjestu nalazi se  predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, najbolje rangirani muškarac iz regije.

Jigme Khesar Namgyel Wangchuck

Jigme Khesar Namgyel Wangchuck – najzgodniji

Pogledamo li cijelu listu, na njoj se očekivano nalazi većina muškaraca, a bolje plasirana pripadnica ljepšeg spola od hrvatske predsjednice je tek predsjednica Argentine Cristina Fernández de Kirchner, koja je zauzela četvrto mjesto.

Prema portalu, najzgodiniji svjetski državnik je kralj Butana Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, slijedi ga predsjednik Meksika Enrique Peña Nieto na drugom mjestu. Treći je španski kralj Felipe VI, četvrta već spomenuta predsjednica Argentine.

kim-jong-un111

Kon Jong-un na posljednjem mjestu

Peti je predsjednik konga Joseph Kabila, slijede ga vojvoda Luksemburga Henri, premijer Portugala Pedro Passos Coelho i predsjednik Ekvadora Rafael Correa. Top 10 najzgodnijih političara zatvara grčki premijer Alexis Tsipras.

Daleko na posljednjem, 197. mjestu, nalazi se sjevernokorejski vođa Kim Jong-un, ispred njega je premijer Samoe Tuilaepa Aiono Sailele Malielegaoi, te azerbajdžanski predsjednik Ilham Aliyev.

Njemačka kancelarka Angela Merkel smjestila se na stotom mjestu, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je na 136. mjestu, slovenski premijer Miro Cerar je na 162., dok je  Zvizdić na 78. mjestu.