Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Samiru Šehiću teško pala vijest o udaji kćerke za dečka s Facebooka

BiH

samir sehic

Samir Šehić, selefijski vođa iz Dubice, nije dobro primio vijest o udaji svoje kćeri. On i njegova skupina prije nekoliko su se dana verbalno sukobili s policijom u Srebrenici nakon što je Šehić tamo stigao kako bi pronašao kćer. Policajci su ih jedva smirili, a nakon toga uputili u Centar za socijalni rad.

Maloljetnica se, naime, udala za vršnjaka iz Ljeskovika. Radi se o sinu Bega Hodžića, predsjedniku Mjesne zajednice Radoševići, javlja Blic. Upoznali su se na Facebooku.

Centar je obećao da će pažljivo pratiti cijeli slučaj, budući da se radi o starijim maloljetnicima koje u Srebrenici već od milja nazivaju srebreničkim Romeom i Julijom.

Bego Hodžić priznao je da je njegov sin prije nekoliko dana kući doveo djevojku te da mu je nakon toga na vrata banula bradata ekipa.

“Rekli su da dolaze iz Dubnice i da se ne vraćaju bez djevojke. Odbili su ući u kuću, iako sam ih pristojno pozvao, a onda je jedan od njih počeo vikati i prijetiti mi. Smirili su se tek kad sam im rekao da ću pozvati policiju. Kada su vidjeli da djevojka ni pod koju cijenu ne želi otići s njima, otišli su svojim putem uz gunđanje. Ne znam hoće li se ponovno vraćati. Što se mene tiče, ne pada mi na pamet djevojku tjerati iz kuće. Ni svoju ženu ne mogu istjerati, kako bih onda mogao sinovu”, rekao je Hodžić.