BiH

Proljetne aktivnosti

“Samo čist grad je sretan grad”: Ekološka akcija u parku Hastahana

17/04/2021

Proljetna akcija čišćenja "Čist grad je sretan grad“ traje do 19. juna

Veliki broj volontera se odazvao na poziv načelnika Općine Centar Srđana Mandića da se priključe ekološkoj akciji koja je danas započela u parku Hastahana, sapćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

-Ove godine smo se pridružili proljetnoj eko akciji koju organizuje Vlada Kantona Sarajevo, pod sloganom ‘Samo čist grad je sretan grad’. Simbolično smo, što se tiče naše opštine, počeli iz Hastahane koja predstavlja simbol borbe građana za očuvanje slobodnih površina. U Hastahani ćemo postaviti nove kante za smeće, nove klupe, i već se prave planovi za revitalizaciji parka. Akcija traje dva mjeseca, tako da pozivam građane da se priključe i daju doprinos u svojim mjesnim zajednicama. Samo zajedno možemo i očistiti grad i održati ga čistim, i ovo je nešto što treba da traje kontinuirano – izjavio je Mandić.

Općinska Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice je obezbijedila materijal i alat za rad, dok su podršku ovoj akciji pružili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Bjelave“ i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad.

 

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.