Samo jedan političar iz BiH dobio novu ikonicu Facebooka

BiH

zlatko lagumdzija

Privatna komunikacija postaje sve važniji faktor u komunikaciji, posebno putem društvenih mreža, što ukazuje i novost na Facebook stranicama.

[pull_quote_right]Istraživanjem se došlo i do podataka da političari poput Dragana Čovića, Mladena Bosića, Mladena Ivanića, Milorada Dodika… uopće nemaju zvanične Facebook stranice[/pull_quote_right]

Naime, kompanija Facebook uvela je “ikonicu” za one Facebook stranice čiji administratori su ažurni u odgovaraju na upite svojih fanova. Tako su stranice koje brzo rješavaju privatne upite dobile oznaku “Very responsive to message”.

Agencija za digitalni marketing Cover je napravila istraživanje među Facebook stranicama bh. političara, i došla do podatka da je samo jedan političar dobio ovu ikonicu.

Riječ je o bivšem predsjedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji, koji je ažuran u pogledu objave svojih aktivnosti, a sada vidimo da je aktivan i u odgovorima na upite u inbox svoje FB stranice.

Istraživanjem se došlo i do podataka da političari poput Dragana Čovića, Mladena Bosića, Mladena Ivanića, Milorada Dodika… uopće nemaju zvanične Facebook stranice.

Kada je riječ o strankama, nijedna stranka nije dobila oznaku da odgovara na poruke svojih fanova.

Facebook još uvijek nije uveo oznake za one stranice čiji administratori rijetko ili nikako ne odgovaraju na upite u inbox.