BiH

Muriz Memić

Saneli nikad neću oprostiti, prešutjela je da je Alisa prepoznala jednog od napadača

15/09/2022

Dodao je da ga čudi da i Tužilaštvo nije pitalo svjedokinju koga je Alisa prepoznala kao napadača, jer je njen otac, kako kaže Memić, dva dana zvao i govorio da je Alisa prepoznala jednog napadača

U nastavku suđenja Zijadu Mutapu i ostalima u slučaju “Dženan Memić” danas su u Sudu BiH saslušani Šećo Smajlović i Sanela Hasanbegović, pripadnica MUP-a Kantona Sarajevo.

U MUP-u KS prekvalifikovali djelo ubistvo u saobraćajna nesreća bez ikakvih novih dokaza!

Muriz Memić, otac nastradalog Dženana Memića, nakon pretresa, kazao je da mu je drago što u Sudu BiH više nije Dalida Burzić te je komentirao svjedočenje Sanele Hasanbegović.

– Drago mi je što smo danas bili Sudu BiH, gdje više nema Dalide Burzić, ona je suspendirana, to je veliki uspjeh. Očekujem njeno hapšenje. Što se tiče Sanale Hasanbegović, to je jedna lažljivica otpočetka iz MUP-a Kantona Sarajevo. Kompletan taj Odjel za krvne i seksualne delikte je lagao otpočetka. Zato sada idu nove istrage protiv šefova tih odjela, a Sanela Hasanbegović je bila dosta neiskrena, dosta toga je prešutjela – kazao je na početku Memić i dodao:

– Ifet je to davno rekao, da su bez ijednog novog dokaza oni napravili novi izvještaj. Prvi izvještaj je bio za ubistvo, sudija za prethodni postupak je vidio da to Ljubo nije uradio i zato je žalba uvažena. Međutim, oni pišu novi izvještaj za saobraćajnu nesreću i vidimo na rekonstrukciji kako navode Ljubu da pokaže lice mjesta. On nije znao pokazati lice mjesta. Pisat će se o ovome, kako bez ijednog novog dokaza idu u novu kvalifikaciju djela, a vidjeli ste i šta je Hasan Dupovac radio i da je dolazio i da je on sastavio taj izvještaj. Sve se razotkrilo, ali vidite ove borbe šest i po godina. Saneli Hasanbegović nikad neću halaliti, nikad joj neću oprostiti. Danas mi je čudno što je niko nije pitao o službenoj zabilješki koju je ona napravila da je Alisa prepoznala jednog od napadača, to je prešutjela i Sanela – rekao je Memić.

Dodao je da ga čudi da i Tužilaštvo nije pitalo svjedokinju koga je Alisa prepoznala kao napadača, jer je njen otac, kako kaže Memić, dva dana zvao i govorio da je Alisa prepoznala jednog napadača.

– Druga stvar, Nina Kisić, advokatica, ne treba ja da je učim šta je poligraf. Prvo, poligraf ne priznaje Sud, a drugo je moje tumačenje. Poligraf je mašina, a na kraju čovjek piše izvještaj. Da pojasnim, za Ljubu Seferovića je na poligrafu bilo da je sigurni izvršilac. Tri presude su rekle da se to uopće nije desilo. Mirza Ploskić, učesnik događaja, poznaje izvršioca, ko je to istražio, nikad niko. Znači poligraf je bezvezna stvar, napišu na kraju šta hoće. Znači, ne trebaju se držati poligrafa, jer ga Sud ne priznaje. Kako nisu istraživali onda Mirzu Ploskića ako je učesnik događaja i poznaje izvršioca?

Svjedokinja Sanela Hasanbegović je izjavila da je preuzela CD videonadzora s Kuvajtske ambasade i da nije tada bilo sudske naredbe za izuzimanje.

– Preuzela ga je u „Sekuritsu“ od Vahidina Memića, bez naredbe. Ali kasnije, radom, oni su lijepo mogli doći do toga, jer smo im mi nudili snimak koji smo mi vještačili u Kanadi da je srednje slovo „A“ na tablici tog kombija koji se vidi na snimku. Međutim, oni nisu htjeli i rekli su da se šalje ponovo na vještačenje. U optužnici je navedeno da je srednje slovo „E“, a na snimku se vidi da je slovo „A“. Kako nisu išli tim tragom, šta su radili? Znamo i opće je poznato da je to bila kriminalna organizacija 2016. godine u MUP-u Kantona Sarajevo s Džaferom Hrvatom, Nurijom Mehićem, Sakibom Kremom, Emirom Mehmedagićem i Sanelom Hasanbegović na čelu – rekao je Memić.

On je dodao da nema potrebe da se vještačenje obavljeno u Kanadi koristi za potrebe nove istrage za ubistvo Dženana Memića, jer je to završena stvar.

– Saobraćajne nesreće nije bilo. Jedino što se može koristiti da vide ko je to pokušavao namjestiti. Čuli smo to i bez ijednog novog dokaza oni su se upuštali u to. Ali opet vidimo da je Hasan tu bio, da je Hasan odgovoran, zato mu se sudi, i Alisi i Zijadu Mutapu. Ko hoće snimak, dat ću ga i objavit ću ga da se vidi slovo „A“. Znači, sve vrijeme su išli pogrešnim pravcem. Mi smo mislili da će nekad odustati i Dalida Burzić i Vahid Ćosić, ali oni su išli samo dublje. Oni se vjerovatno nisu nadali našem otporu, ali, evo, mi smo to dokazali. Mi smo ogolili Tužilaštvo KS i MUP Kantona Sarajevo. Ali, hvala Bogu, imaju novi ljudi koji hoće da rade. Hvala Bogu da se ovo privodi kraju jer čeka nas novi postupak. Vjerujte mi, narod će povraćati kada sazna pravu istinu – kazao je na kraju Muriz Memić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.