Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

JKP "Vodovod i kanalizacija"

Saniran veliki kvar na vodovodnoj cijevi u Vrbanji kod Bugojna

vodovod456

Do kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi u pomenutom naselju došlo je  u nedjelju navečer

Nakon saniranja kvara na vodovodnoj mreži u naselju Vrbanja i uspostave urednog dotoka vode s izvorišta Kruščica, građanima Bugojna preporučeno je da vodu s tog izvorišta ne koriste za piće sve dok Zavod za javno zdravstvo SBK-a ne izvrši kompletnu analizu vode.

Također, iz JKP “Vodovod i kanalizacija” obavijestili su one koji žele koristiti higijenski urednu vodu za piće da je mogu natočiti iz cisterne koja se nalazi u krugu Vatrogasnog društva u Bugojnu.

Do kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi u pomenutom naselju došlo je  u nedjelju navečer, a otklonjen je danas u jutarnjim satima.

– Problem je nastao uslijed pojave klizišta na području prema bazenu, a glavna vodovodna cijev je bukvalno skliznula s mjesta na kojem je bila postavljena. Radi se o azbestno-cementnim cijevima, koje lako pucaju – kazao je rukovodilac poslova na otklanjanju kvara u Vrbanji Vahid Brkić.

Direktor bugojanskog “Vodovoda” Husref Duraković zahvalio je građanima na strpljenju, kao i radnicima tog komunalnog preduzeća koji su tri dana bez pauze radili na saniranju kvara.

– Trajno rješenje problema bila bi zamjena postojećih azbestno-cementnih cijevi plastičnim, na području od mašinskog mosta u Vrbanji do bazena te saniranje klizišta koje ovdje postoji još od 2002. Tek onda bismo mogli kazati da smo napravili pravu stvar za našu općinu – istaknuo je Duraković.