Ministartsvo odbrane BiH

Sankcioniran pripadnik OSBiH zbog vrijeđanja novinara na Facebooku

osbih

U vezi s tim, MO i OSBiH još jednom izražavaju žaljenje zbog spomenutog čina i upućuju riječi izvinjenja novinaru Eldinu Hadžoviću i udruženju “BH Novinari”

Zbog nedoličnog ponašanja pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Vahida Hote, koji je zloupotrebom društvene mreže Facebook vrijeđao novinara portala „Prometej.ba“ Eldina Hadžovića, Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH je nanesena šteta ugledu ovih institucija, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

– Nakon poduzetih mjera na utvrđivanju relevantnih činjenica, ustanovljeno je da je imenovani počinio težu povredu vojne discipline, te mu je u skladu sa važećim podzakonskim aktima izrečena disciplinska kazna ‘Zaustavljanje i napredovanje u službi i unapređenju u trajanju od jedne godine’ – navodi se u saopćenju.

U vezi s tim, MO i OSBiH još jednom izražavaju žaljenje zbog spomenutog čina i upućuju riječi izvinjenja novinaru Eldinu Hadžoviću i udruženju “BH Novinari”.

– MO i OSBiH insistiraju na poštivanju Etičkog kodeksa ponašanja od svih pripadnika i svaku povredu tog kodeksa će strogo sankcionirati – navodi se u saopćenju.