Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac

Saničanin: Napraviti što bolji rezultat protiv Crne Gore i Danske

sanicanin (1)

Nadam se da ćemo kroz ovih deset dana odraditi što bolje ove dvije utakmice, odigrati dobro i napraviti što bolji rezultat, iako su prijateljske utakmice

Siniša Saničanin, defanzivni fudbaler novosadske Vojvodine, uvijek se rado odazivao pozivu u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pa je tako i ovoga puta kada se našao na spisku igrača za prijateljske duele protiv Crne Gore i Danske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bez obzira na to što su pred izabranicima selektora Ivayla Peteva dvije prijateljske utakmice, borbeni Saničanin naglašava da je rezultat uvijek u prvom planu.

“Svaki igrač koji dobije poziv, nebitno u kojem je to periodu u godini, ne treba da mu bude teško. Mislim da je svakom momku koji je na spisku i koji se odazvao to velika čast i zadovoljstvo. Svi smo mnogo sretni što smo na okupljanju, ima dosta novih momaka. Nadam se da ćemo kroz ovih deset dana odraditi što bolje ove dvije utakmice, odigrati dobro i napraviti što bolji rezultat, iako su prijateljske utakmice”, rekao je Saničanin za internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Smatra da će, s obzirom na veliki broj novajlija u reprezentaciji, trebati dosta vremena da se uigraju, ali je ujedno i optimista.

“Nadam se pozitivnom rezultatu, jer u svakoj utakmici koju igramo trebamo ići na pobjedu. Dosta je novih igrača, dosta će se trebati uigravati, ali nadam se da će sve izgledati kako treba. Zdrav sam i nadam se da će svi momci koji su tu biti zdravi i dati 100 posto svojih mogućnosti”, zaključio je Saničanin.

Fudbalska reprezentacija BiH danas se okupila na Ilidži, samo će Nikola Vasilj i Dennis Hadžikadunić kasniti iz opravdanih razloga.

Prvi trening reprezentacija BiH će obaviti u 18 sati u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

Prijateljska utakmica Bosna i Hercegovina – Crna Gora igraće se 2. juna na stadionu Grbavica u Sarajevu od 18 sati. Četiri dana kasnije u istom terminu na stadionu Brondby u Kopenhagenu bh. fudbaleri će imati test meč s Danskom.