Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanje na putevima

Saobraća s po pretežno mokrom kolovozu, moguća poledica

poledica (1)

Poseban oprez iz BIHAMK-a savjetuju u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima

Na putevima u Bosni i Hervegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a zbog niskih temperatura u utorak ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMI) upozoravaju na moguću poledicu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Poseban oprez savjetuju u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Također, skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Vozače na svim dionicama iz BIHAMK-a savjetuju da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari – Živinice, Vitez – Travnik, Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Gromiljak – Blažuj i Šuica – Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od sedam do 19 sati, zaključuju iz BIHAMK-a.