BiH

Stanje na putevima

Saobraća se po mokrom kolovozu, povećana opasnost od odrona

05/11/2020

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) saobraćaj se u četvrtak ujutru odvija po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa stoga apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, prenosi Anadolu Agency (AA).

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor – Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje – Kaonik, zbog čega će se iz smjera Kaonika (Viteza) saobraćati jednom trakom na mostu, dok će se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg – Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo – Srebrenik (u mjestu Špionica), Maglaj – Doboj (Mravići), Šićki Brod – Srebrenik, Livno – Kamensko i Šešlije – Modriča.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do osam sati na relaciji Doljani – Žitomislići – Buna – Dračevice – Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od sedam do 19 sati, zaključuju iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.