Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saobraćaj u tunelima na autoputu A-1 odvija se jednom trakom

BiH

prvi mart novi tunel k 05

Saobraćaj na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Zbog radova na redovnom održavanju tunela “Vis”, “25. novembar” i “Grab” na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Tarčin, saobraćaj se u sva tri tunela odvija jednom tunelskom cijevi-dvosmjerno. Ovakav režim saobraćaja potrajat će do subote, 14. maja do ponoći. Podsjećamo da su na istoj dionici A-1 (u mjestu Treševine)u toku sanacioni radovi, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom, uz ograničenje brzine.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, od danas se za saobraćaj zatvara petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Danas počinju deminerski radovi na dionici magistralnog puta M-1.8 Orašje-Lončari, zbog čega će u vremenu od osam do 16 sati dolaziti do povremenih obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta.

Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja mogući su i na dionicama: Bugojno-Kupres, Kladanj-Olovo, Bosansko Grahovo-Livno, Ustikolina-Goražde, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.