Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saobraćajni kolaps na magistralnom putu M17

ostrozac – guzva

Zbog teške saobraćajne nesreće koja se desila danas na magistralnom putu M17 u blizini Jablanice u kojoj su učestvovala tri vozila i dalje u ovom dijelu vladaju velike gužve.
Kako su nam potvrdili iz Operativnog centra PS Konjic, cisterna koja je učestvovala u udesu je sklonjena, ali je potrebno izvjesno vrijeme da se saobraćaj normalizira.

– Cisterna je uklonjena oko 17:30 sati, ali će biti potrebno neko vrijeme da se stanje normalizira. Na pojedinim mjestima su se stvorile i po dvije kolone u jednom pravcu. Ono što možemo uraditi jeste apelirati na građane na strpljenje i oprez, jer se mora voziti sporo. Očekujemo da se stanje brzo stabilizira – kazali su iz Operativnog centra PS Konjic.

Na magistralnom putu M17 sudar cisterne HIFA-e i dva vozila (VIDEO)

“Uklonjena je cisterna koja je učestvovala u saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila kod mjesta Donje Paprasko (M-17 Ostrožac-Jablanica),ali se i dalje saobraća usporeno. S obzirom da su se formirale kilometarske kolone u oba smijera, molimo vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja”, apeluju iz BIHAMK-a