BiH

Saobraćajnice blokirane, policija formirala štab

28/02/2018

Neke od najfrekventnijih saobraćajnica u blizini Sarajeva, Zenice i Tuzle i dalje su blokirane u večernjim satima.

Protest demobilisanih boraca započeo je jutros, a prema informacijama BiHAMK-a saobraćaj je blokiran na raskrsnici magistralnih pravaca M-4 i M-17 u mjestu Karuše, blokirana je saobraćajnica M-17 na dionici Žepče – Zenica (u mjestu Donja Golubinja), planinski prijevoj Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), petlja Šićki Brod kod Tuzle, petlja Blatuša kod Zenice te Vogošćanska petlja kod Sarajeva.

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović u izjavi za N1 kazao je kako Federalna uprava policije i kantonalni MUP-ovi razmatraju plan djelovanja.

– Imamo plan djelovanja, ali pošto se radi o čitavoj Federaciji, naše aktivnosti će biti usklađene s aktivnostima ostalih policijskih agencija, kantonalnih MUP-ova i Federalne uprave policije. Formiran je štab na nivou Federalne uprave policije, ja sam maloprije razgovarao s ovlaštenim predstavnikom štaba, razmijenili smo informacije. Što se tiče policije, poduzimamo mjere da ne dođe do eskalacije i narušavanja javnog reda i mira – kazao je Halilović.

Prosvjednici koji su blokirali saobraćajnice od federalnih vlasti traže objavljivanje registra boraca, borački dodatak i ukidanje finansiranja boračkih udruženja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.