Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

alipašino polje

Sarajevo aplaudiralo za ljekare i medicinsko osoblje u borbi s koronavirusom

aplauz

Večerašnji aplauz podrške pokazatelj je da empatija još uvijek postoji u BiH, samo nam treba malo više discipline u danima pred nama

Večeras u 20 sati u više sarajevskih naselja izveden je aplauz podrške za ljekare i medicinare i drugo medicinsko osoblje koje u BiH čini sve kako bi pomogli pacijentima zaraženim koronavirusom. Tako je u naselju Dobrinja u znak solidarnosti sa Italijom koja je trenutno najveće svjetsko žarište puštena i kultna pjesma Tota Cutugnoa “Lasciate mi cantare” što je popraćeno aplauzom za naše ljekare.

Aplauz se čuo i na Alipašinom Polju, Saraj Polju, Grbavici, Malti, Ciglanama javljaju naši čitaoci, piše NAP.

Danas tokom dana putem društvenih mreža raširio se poziv na ovakav vid podrške građana kojima se preporučuje da ne izlaze iz svojih stanova i kuća ukoliko je to moguće kako bi se što više smanjila mogućnost širenja virusa. Poželjno je izbjegavanje socijalnih kontakata, a krizni štabovi u BiH donijeli su niz mjera kako bi se zaštitilo stanovništvo.

BiH ima 39 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a posebna opasnost je što je jedan pacijent raširio zarazu u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar gdje je zaražena i jedna porodilja dok je njena beba negativna na virus.

Večerašnji aplauz podrške pokazatelj je da empatija još uvijek postoji u BiH, samo nam treba malo više discipline u danima pred nama.