susret karić i stanivukovića

Sarajevo poklonilo Banjoj Luci park: Zbližavanje dva grada nakon 27 godina

benjamina-karic-drasko-stanivukovic-foto-a-cavic-12-872×610

– Predugo je 27 godina da prođe bez sastanka predstavnika ova dva grada. Mi danas ispisujemo stranice istorije, tražimo ono što će nas spajati i ne trebamo tražiti različitosti – rekla je Karić

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, sa saradnicima je danas u Gradskoj upravi razgovarao sa delegacijom Grada Sarajeva koju je predvodila gradonačelnica Benjamina Karić.

radonačelnica Sarajeva je pozdravila Banjalučane i građane Sarajeva i BiH.

Navela je da će Sarajevo Banjoj Luci pokloniti park sa opremljenim igralištem, jer kako je naglasila “djeca su naša zajednička budućnost”.

– Predugo je 27 godina da prođe bez sastanka predstavnika ova dva grada. Mi danas ispisujemo stranice istorije, tražimo ono što će nas spajati i ne trebamo tražiti različitosti – rekla je Karić.

Naglasila je da je Sarajevo grad sporta kulture i ljepote i da to sve isto kaže uvijek i za Banja Luku, prenosi Srpskainfo.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

– Mi smo generacija mladih političara koji žele gledati naprijed. Ovaj sastanak treba postati praksa, da zajedno bar jednom mjesečno dogovaramo zajedničke projekte i predstavljamo ove gradove u Evropi. Mi želimo pokazati da možemo biti drugačiji odnosu na politike iz proteklih 30 godina – rekla je Karić.

Zahvalila je gradonačelniku Stanivukoviću što je pružio ruku Sarajevu, te da očekuje uzvratnu posjetu iz Banjaluke.

Stanivuković je rekao da je šteta da se toliko dugo čekalo da se gradonačelnici ova dva grada zvanično sastanu.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

– Mi ovim sastankom želimo da gledamo u budućnost i gradimo nove mostove prijateljstva. Prijateljstvo i saradnja je imperativ i ono što svaki pojedinac treba da čini – rekao je Stanivuković.

Naglasio je da Banja Luka ulaže u sve vjerske zajednice te da pomaže svim ljudima.

Obećao je da će ubrzo uslijediti uzvratna posjeta Sarajevu.

Stanivuković i Karić su prošetali do statue bana Milosavljevića, gdje je postavljena javna česma pod nazivom “Humana česma” koja je prilagođena svim građanima.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

– Istu takvu česmu želimo da Banjaluka napravi u Sarajevu, a rukovodstvo tog grada treba da odredi lokaciju – naveo je Stanivuković.

Ovaj susret je specifičan po tome što se sastaju najmlađi gradonačelnik Banjaluke u istoriji ovog grada, kao i najmlađa gradonačelnica Sarajeva ikada.