Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpisivanje ugovora

Sarajevski MUP nabavlja helikopter od 30 miliona KM, dobavljač firma iz Zenice

Foto: BELLFLIGHT.COM/Fena

Inače, ideja o nabavci helikoptera za potrebe MUP-a Kantona Sarajevo datira još od 2019. godine, a nakon osporavanja, obaranja tendera i procesa, ideja je napokon na korak do realizacije

U utorak četvrtog juna će biti potpisan ugovor o nabavci helikoptera za potrebe sarajevske policije, a ugovor će biti potpisan između MUP-a Kantona Sarajevo i firme “Shot” iz Zenice koja je izabrana kao nabavljač.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica potpisat će Ugovor o nabavci helikoptera za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sa izabranim ponuđačem, u utorak u 13:00 sati, kavlja Klix.ba.

Kao najpovoljniji ponuđač u postupku nabavke helikoptera za potrebe MUP-a Kantona Sarajevo izabrana firma “Shot” d.o.o. iz Zenice.

Projekat vrijednosti 30.3 miliona KM bez PDV-a

Riječ je projektu čija je procijenjena vrijednost nabavke 30,3 miliona KM bez PDV-a. Ovaj projekat je u uvršten u program javnih investicija za period 2023. – 2025. godine.

Kako je ranije usaglašeno prema projektu, helikopter mora spadati u kategoriju Veliki helikopter, opremljen sa dva turbovratilna motora, mora zadovoljavati Kategorije A i B prema specifikacijama EASA i varijanta helikoptera koja je predmet ponude mora u trenutku isporuke helikoptera posjedovati Tipski certifikat EASA-e.

Inače, ideja o nabavci helikoptera za potrebe MUP-a Kantona Sarajevo datira još od 2019. godine, a nakon osporavanja, obaranja tendera i procesa, ideja je napokon na korak do realizacije.

Resorni ministar je u više navrata naglasio kako helikopter neće biti korišten isključivo i samo za potrebe sarajevske policije, već će biti na usluzi građanima širom BiH kada se radi o hitnim slučajevima ili nekim sličnim situacijama.