BiH

Mujo Hošić

Sarajevski pulmolog: Upala pluća se može dobiti bez temperature, korona ima 178 znakova (VIDEO)

09/11/2020

"Prepoznajem sarajevska pluća i bilo koja druga, jer smo u top tri zagađena grada u Evropi!"

Sarajevski pulmolog Mujo Hošić izazvao je veliku pažnju javnosti gostujući na televiziji FACE gdje je govorio o koronavirusu i svojim iskustvima s pacijentima. Kazao je da se može dobiti upala pluća bez temperature i da korona ima 178 znakova!

“Ne postoji nijedna bolest čiji simptom nisu prikačili koroni! Prepoznajem sarajevska pluća i bilo koja druga, jer smo u top tri zagađena grada u Evropi! Pluća se ne mogu očistiti, ali se mogu sačuvati bijegom u prirodu, usporiti uništavanje! Imunitet krda bez vakcine je presudan”, kazao je između ostalog Hošić.

U jednom momentu govoreći o RTG-u pluća kazao je da nažalost mnogi rade i CT pluća. Kontaktirali smo dr. Hošića i tražili pojašnjenje zbog čega je kazao “nažalost”.

“CT je postao kao pomodarstvo. Ko ima novaca odmah ide na CT. A nema potrebe za tim. RTG pluća ako pokaže neku promjenu koja se ne može jasno vidjeti ide se na CT pluća. Zračenje koje dobijete tokom CT-a je značajno veće i jače u odnosu na RTG pluća. Međutim, ljudi su zbunjeni što ja razumijem, ali moraju biti svjesni da se korona ne može utvrditi preko snimka pluća. Mi vidimo promjene, ali samo test pokazuje je li u pitanju koronavirus”, kazao je Hošić za NAP.

Dr. Hošić govorio je i o putu pacijenta i da je to izmišljena kategorija koja ne postoji nigdje drugo osim u Kantonu Sarajevo! Put pacijenta bi trebao biti da ljekar opšte medicine šalje na slikanje specijalisti, onda on šalje u KCUS, a ne u Opću bolnicu! Ako poštujemo medicinsku doktrinu, put pacijenta se zna!

“Nivoi su izmišljeni kako bi neko nekoga zatvorio i kako bi neko više naplatio! Postoje dvije bolnice i animozitet pojedinaca koji misle da sve mogu! Sistem pred kolapsom! Neke ljude treba pomesti s funkcija”, govorio je dr. Hošić.

Komentari

Autor: Patria

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.