Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajlije gledaju u nebo: Dok ne bude kiše, nema ni vode u česmama

BiH

cesma

Preduzeće Vodovod i kanalizacija Sarajevo obavijestilo je potrošače da se vodosnabdijevanje Grada Sarajeva u dnevnim satima i dalje odvija veoma otežano te da je stanje na izvorištima u hidrološkom smislu veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

Danas od 11.00 do 15.00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, od Dolac malte do Marijin dvora, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Buća potok, Naselje Heroja-Sokolje, Hrasnica, Stup, Butmir, Kotorac, Sokolovići, Brusulje, Obhodža i Faletići.

Apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zaljevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bespotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi bile osigurane dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održano koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje

U toku noćnih sati, od 00.00 do 05.00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća.

Ovo podrazumijeva, da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas od 09.00 do 16.00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Urijan dedina, Borak, Gabrijela Morena Locatellija, Panjina kula, Škaljin sokak, Višnjik, Sokolje, Briješće brdo, Bulbulistan, Orahovačka, Mustafe Đenislića, Aleksandra Puškina, Antuna Hangija, Isaka Samokovlije, 14. septembra, Safeta Zajke, Vitkovac, Hakija Kulenovića, Jarčedoli, Travnička, Jajačka, Bojnička, Butilska, Nikole Šopa, Semira Frašte i Kupreška.

– Apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zaljevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bespotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi bile osigurane dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održano koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje – saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija.