Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nsrs

Šarović Dodiku: Doživjeli ste debakl u kreiranju spoljne politike BiH

New Project – 2022-06-06T204522.350

Poslali ste Tegeltiju u New York, a on se tamo nije sreo s bilo kim. Obilazio je crkve, u hodniku se sreo s generalnim sekretarom, s njim se slikao i poslao sliku da ispadne da se sa njim sreo

Tokom obraćanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke, uputio je oštre kritike na račun Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH ističući da je dozvolio da bošnjački i hrvatski političari dominiraju u kreiranju spoljne politike BiH, zbog lošeg tima koji je izabrao da ga prati u Predsjedništvu BiH.

„Ambasadori BiH se ponašaju kao da smo uveli sankcije Rusiji, ALTEA je produžila mandat, Schmidt je govorio i iznio svoj izvještaj u Vijeću sigurnosti, Tegeltija nije ni otvorio vrata tog vijeća UN-a. Na svim poljima doživjeli ste debakl u kreiranju spoljne politike BiH“, poručio je Šarović.

On je dodao da je u 23 slučaja BiH pristupila sankcijama Rusiji.

„O tim pitanjima trebali ste da raspravljate na Predsjedništvu BiH. Bošnjaci su iskoristili tu priliku i obezbijedili da u 23 slučaja BiH podrži sankcije Rusiji. Poslali ste Tegeltiju u New York, a on se tamo nije sreo s bilo kim. Obilazio je crkve, u hodniku se sreo s generalnim sekretarom, s njim se slikao i poslao sliku da ispadne da se sa njim sreo“, kazao je između ostalog Šarović.

Predsjednik SDS je kazao da ne vjeruje da će ova sjednica dovesti do bilo čega konkretnog…

„Vi imate neku svoju, opasnu igru u kojoj je ulog cijela Republika Srpska. Vaš komercijalni patriotizam karakteriše ogroman jaz između vaših riječi i djela. Ništa od toga ne možete vas amnestirati od kraha politike koju vodite. Moj prijedlog je da radite svoj posao u Predsjedništvu BiH, imate vlast i branite interese Republike Srpske“, zaključio je Šarović.

Pogledajte o koje je tri stvari Šarović govorio danas, pri tome se obraćajući direktno Dodiku, koji je sjedio ispred njega u skupštinskoj sali…