BiH

izbori u prijedoru

Šarović: Istorijska prilika za konačan udarac SNSD-u

13/10/2021
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Predsjednik SDS-a je kazao da će SDS kroz proces koji slijedi, nastojati da opozicija iznese kampanju svog kandidata ne dirajući u razloge koji su naveli, već sad bivšeg gradonačelnika, da podnese ostavku

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da su izbori u Prijedoru istorijska prilika da zadaju konačan udarac SNSD-u i da imaju Prijedor, Banju Luku i Bijeljinu kao ključne temelje opozicije.

– Ukoliko ih pobijedimo u Prijedoru, mi smo pobjednici za opšte izbore 2022. godine i oni to znaju. SDS će nastojati da imamo jednog zajedničkog kandidata opozicije u Prijedoru. Vidjećemo ko može da ima najveću podršku i jedan zajednički kandidat je nešto ka čemu treba da težimo – poručio je Šarović.

Predsjednik SDS-a je kazao da će SDS kroz proces koji slijedi, nastojati da opozicija iznese kampanju svog kandidata ne dirajući u razloge koji su naveli, već sad bivšeg gradonačelnika, da podnese ostavku.

– SDS se nikada nije bavio prljavim stvarima. Razloge za ostavku ostavljamo bivšem gradonačelniku i njegovoj porodici i njegova je to odluka. Samo nekorektni i nedostojni ljudi mogu optuživati SDS za ovu aferu u Prijedoru koja je dovela do ostavke gradonačelnika – dodao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.