Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izbori u prijedoru

Šarović: Istorijska prilika za konačan udarac SNSD-u

Banja Luka: Predsjednik Narodne skupštine RS pozvao predsjednike svih stranaka na sastanak
26.07.2021., Narodna skupcina/skupstina RS, Banja Luka (BiH) – Nedeljko Cubrilovic, predsjednik Narodne skupstine RS (NS RS) pozvao je na sastanak predsjednike svih stranaka zastupljenih u NS RS, a sa sjedistem u ovom entitetu, povodom odluke Valentina Inzka o zakonu o zabrani negiranja genocida. Lideri politickih partija zakljucili su da srpski predstavnici u institucijama BIH, odnosno Predsjednistvu, Savjetu ministara i Parlamentu BIH dalje nece ucestvovati u radu, dok se ne rijesi pitanje nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida u BiH. Dogovoreno je da se na sjednici NS RS koja ce biti u naredni petak nadju izmjene dva krivicna zakona kao i da ce ta sjednica biti zatvorena za javnost. Na sastanak su dosli Milorad Dodik, srpski clan Predsjednistva BiH i predsjednik stranke SNSD, Mirko Sarovic, predsjednik stranke SDS-a, Zeljka Cvijanovic, predsjednica RS, Radovan Viskovic, premijer RS, Nenad Nesic, predsjednik stranke DNS, Branislav Borenovic, predsjednik PDP-a, Darko Banjac, predsjednik Narodne stranke RS, Nenad Stevandic, predsjednik Ujedinjene Srpske, Petar Djokic, predjsednik Socijalisticke partije, Goran Selak, predsjednik Socijalisticke partije RS. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Predsjednik SDS-a je kazao da će SDS kroz proces koji slijedi, nastojati da opozicija iznese kampanju svog kandidata ne dirajući u razloge koji su naveli, već sad bivšeg gradonačelnika, da podnese ostavku

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da su izbori u Prijedoru istorijska prilika da zadaju konačan udarac SNSD-u i da imaju Prijedor, Banju Luku i Bijeljinu kao ključne temelje opozicije.

– Ukoliko ih pobijedimo u Prijedoru, mi smo pobjednici za opšte izbore 2022. godine i oni to znaju. SDS će nastojati da imamo jednog zajedničkog kandidata opozicije u Prijedoru. Vidjećemo ko može da ima najveću podršku i jedan zajednički kandidat je nešto ka čemu treba da težimo – poručio je Šarović.

Predsjednik SDS-a je kazao da će SDS kroz proces koji slijedi, nastojati da opozicija iznese kampanju svog kandidata ne dirajući u razloge koji su naveli, već sad bivšeg gradonačelnika, da podnese ostavku.

– SDS se nikada nije bavio prljavim stvarima. Razloge za ostavku ostavljamo bivšem gradonačelniku i njegovoj porodici i njegova je to odluka. Samo nekorektni i nedostojni ljudi mogu optuživati SDS za ovu aferu u Prijedoru koja je dovela do ostavke gradonačelnika – dodao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.