BiH

razgovori u banjoj luci

Šarović nakon sastanka s Escobarom: Dodik krizu koristi u lične svrhe

09/11/2021
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

- Jednostrane odluke su vrlo opasne i mogu nas odvesti na stranputicu. Dejton nema alternativu. Zalažemo se za normalne politike. Bilo kakvo srljanje, politika koja će ugroziti mir je za nas u potpunosti neprihvatljiva - rekao je Šarović

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović obratio se novinarima nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD-a za zapadni Balkan Gabrijelom Escobarom.

– Postoje stvari za koje je potreban dijalog, neke odluke koje jesu toliko važne i izazvale su veliko nezadovoljstvo u RS, kao što su odluke Ustavnog suda BiH. Trebaju nam normalne politike, ne trebaju nam oni koji raspiruju strasti i vode nas u jednu opasnu situaciju. Mir je jedina atmosfera u kojoj RS može da napreduje – naglasio je Šarović.

Osvrnuo se i na Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.

– Potpuno je jasno da je Dodiku kao političaru odgovarao i visoki predstavnik i bonska ovlaštenja, a sada priča neku drugu priču. Želi da krizu iskoristi u lične svrhe – naveo je.

Šarović je dodao da zahtjeve RS-a treba rješavati kroz dijalog.

– Jednostrane odluke su vrlo opasne i mogu nas odvesti na stranputicu. Dejton nema alternativu. Zalažemo se za normalne politike. Bilo kakvo srljanje, politika koja će ugroziti mir je za nas u potpunosti neprihvatljiva – rekao je Šarović.

Specijalni izaslanik SAD-a za zapadni Balkan Gabriel Escobar razgovarao je u Banjoj Luci i sa liderom Partije demokratskog progresa Branislavom Borenovićem, a najavljen je i susret sa predsjednikom Narodne skupštine RS-a Nedjeljkom Čubrilovićem.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.