posljedice nevremena

U toku pročišćavanje puteva na području općine Konjic, u sela se vratila struja

konjic kliziste poplave fena

Uposlenici JP Elektroprivrede BiH otklonili su problem opskrbe električnom energijom za naselja Hotovlje, Luko, Brda i Polje prema Ljutoj

Tokom jučerašnjeg dana u suradnji općina Konjic i Kalinovnik angažiran je stroj komunalnog poduzeća Kalinovnik na pročišćavanju putne komunikacije prema naselju Hotovlje, a aktivnosti se nastavljaju i danas.

Uposlenici JP Elektroprivrede BiH otklonili su problem opskrbe električnom energijom za naselja Hotovlje, Luko, Brda i Polje prema Ljutoj. Mještani tih naselja proteklu noć imali su električnu energiju, a rješavanje problema na dalekovodu prema naseljima Zelomići i Ljuta nastavlja se u utorak, priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Na području mjesne zajednice Bjelimići, prema Zelomićima, angažirani su strojevi na saniranju posljedica klizišta, odrona i bujica, a uslijed odrona i klizišta u prekidu je putna komunikacija prema Donjoj Ljubuči.

U naselju Radešine uslijed obilnih padavina došlo je do urušavanja i propadanja pristupnog puta za stambeni objekt.

U mjesnoj zajednici Neretvica došlo je do oštećenja i urušavanja dijela putne komunikacije Nevizdraci – Bolobani. Na tom dijelu promet se odvija otežano, a također, došlo je do prekida putne komunikacije na lokalnom putu Obri – Gorica, kao i prema naselju Koto.

Na regionalnom putu R-436 Borci – Kalinovik, na lokaciji Dindol, blokada puta ostaje do daljnjeg, a još uvijek nema odobrenja Predsjedništva BiH za angažman Oružanih snaga BiH na području mjesne zajednice Bjelimići i mjesne zajednice Glavatičevo.

Stanovništvu se preporuča prokuhavanje vode za piće.

Što se tiče Jablanice, sve putne komunikacije na području te općine su prohodne, a preporučuje se oprezna vožnja zbog cestovnih odrona, stoji u priopćenju.