Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik sds-a

Šarović: Niko ne shvata šta se želi postići sutrašnjom sjednicom NSRS, možda do ujutru nešto smisle

sarovic FENA (1)

Komentarišući zahtjeve Ujedinjene Srpske, Šarović navodi da je to klasično namještanje da druga stranka navodno predloži ono što Milorad Dodik neće od njega da se čuje, a to je – odustajanje

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović, uoči sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) izjavio je da niko nije uspio shvatiti šta aktuelna vlast u RS-u hoće da postigne tom sjednicom.

– Možda do ujutru smisle šta će da rade jer oni ne znaju kojim putem dalje. Ako ne znate šta da radite, nemate ideju niti stav, onda koristite ovaj naziv “aktuelna politička situacija”, a to je u suštini sve, ali i ništa, kao što je i sama sutrašnja sjednica Narodne skupštine RS-a. I ma koliko se trudili, niko nije uspio da shvati šta ova vlast hoće sutra – izjavio je Šarović, prema saopćenju SDS-a.

– Možda će do ujutru da smisle šta da rade jer mi iz ovog materijala ništa nismo mogli vidjeti. To je pregršt nekih stavova i zaključaka koji su prežvakani jedno stotinu puta. Ništa novo. Oni ne znaju kojim putem dalje da idu jer su se zapleli u sve manipulacije i nemaju nikakvo rješenje – njegove su riječi.

Komentarišući zahtjeve Ujedinjene Srpske, Šarović navodi da je to klasično namještanje da druga stranka navodno predloži ono što Milorad Dodik neće od njega da se čuje, a to je – odustajanje.

– To je praktično odustajanje od 145 ranije nametnutih zakona i ovdje je samo pitanje kako da se to proda a da javnost ne vidi. Ova politika je u suštini propala. Ona nema nikakav izlaz jer svaki izlaz je u suštini ćorsokak. Apsolutno. Nemaju rješenje ni za Inzkov zakon pa predlažu nešto drugo što je obična varka – pojasnio je lider SDS-a.

Šarović kaže da je tu riječ o ‘spasavanju onoga što se može spasiti’, na šta su iz SDS-a upozoravali mjesecima.

– Ovo je put u nigdje, gdje će jedino posljedice da trpe i već trpe građani. RS će doći u izolaciju od ključnih međunarodnih faktora, što je pogubno i do čega nas je dovela politika oličena u Dodiku i SNSD-u, koji su krenuli u jedan nemogući pohod bez jasnog plana i isključivo zarad vlastitih interesa – Šarovićeve su riječi.

Dodik neće javno odustati, dodaje lider SDS-a, nego će se prilagođavati tako što će ‘u vazduhu’ ostaviti to otvoreno pitanje u susret opštim izborima i gdje bi se narodu i dalje davala nada da je aktuelna vlast ta koja će omogućiti ovo ili ono.

– Sada, kada su vidjeli da ta velika priča ne drži pažnju, obilaze gradilišta kako bi skrenuli pažnju na taj način, kako bi sebe predstavili kao nekoga ko donosi napredak, nove kilometre autoputeva… Kasno su se ipak sjetili, na ekonomskom planu svih ovih godina nije urađena ništa. Naprotiv – ističe Šarović.