Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik SDS-a

Šarović: Ovo je najgori period Bosne i Hercegovine i svih nas unazad 25 godina

Banja Luka: Konferencija za medije predsjednika SDS-a Mirka Šarovića nakon sjednice Predsjedništva
28.01.2022., Prostorije gradskog odbora SDS-a, Banjaluka (BiH) – Mirko Sarovic, predsjednik SDS, komentirao je nakon sjednice Predsjedništva ove stranke prijedlog dopuna i izmjena Izbornog zakona BiH i rekao da je „prijedlog od medijatora medjunarodne komisije i Matthewa Palmera korak naprijed i unapredjenje, ali ne zadovoljava u potpunosti ocekivanja“. Za najavljenu posebnu sjednicu NSRS Sarovic je rekao da je „to posebna prica u ovom haoticnom stanju nesnalazenja i potpuna nepoznanica“. „Ranije je najavljen Visoki sudski i tuzilacki savjet RS, sad je druga situacija, pozivaju se Bakir i Covic. Vlast se pokusava izvuci iz ove situacije i zaglavila se u neznanju, ne zna kuda ide“, naglasio je Sarović. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Ističe da u BiH i ovaj dan dočekujemo podijeljeni po mnogo čemu

Gost Rezimea na FTV bio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Kaže da je današnji dan važan za sve nas.

“Ali dočekujemo ga u jednoj vrsti ratne drame, vihora i različito ga doživljavamo. To je možda prvi put poslije toliko godina da sada ima i drugačije nazive, da ga drugačije gledamo, da drugačije gledamo na antifašizam, ko je bio antifašista, ko nije. Mnogo je kontraverzi za jedan važan historijski dan.”

Ističe da u BiH i ovaj dan dočekujemo podijeljeni po mnogo čemu.

“Ne sjećam se nijedne odluke unazad sigurno godinu dana koja je bila zajednička odluka, odluka voljom neke od institucija. Kao podijeljeno društvo smo donosili odluke i svi smo, na neki način, u nekim svojim taborima što asocira da je ovo jedan od najgorih perioda možda od Dejtona do danas. Ne upirem prstom u bilo koga, ali jednostavno mislim da je ovo zaista najgori period Bosne i Hercegovine i svih nas unazad 25 godina.”