Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Šarović: Sutra sastanak šefova opozicionih stranaka u Banjoj Luci

Banja Luka: Predsjednik Narodne skupštine RS pozvao predsjednike svih stranaka na sastanak
26.07.2021., Narodna skupcina/skupstina RS, Banja Luka (BiH) – Nedeljko Cubrilovic, predsjednik Narodne skupstine RS (NS RS) pozvao je na sastanak predsjednike svih stranaka zastupljenih u NS RS, a sa sjedistem u ovom entitetu, povodom odluke Valentina Inzka o zakonu o zabrani negiranja genocida. Lideri politickih partija zakljucili su da srpski predstavnici u institucijama BIH, odnosno Predsjednistvu, Savjetu ministara i Parlamentu BIH dalje nece ucestvovati u radu, dok se ne rijesi pitanje nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida u BiH. Dogovoreno je da se na sjednici NS RS koja ce biti u naredni petak nadju izmjene dva krivicna zakona kao i da ce ta sjednica biti zatvorena za javnost. Na sastanak su dosli Milorad Dodik, srpski clan Predsjednistva BiH i predsjednik stranke SNSD, Mirko Sarovic, predsjednik stranke SDS-a, Zeljka Cvijanovic, predsjednica RS, Radovan Viskovic, premijer RS, Nenad Nesic, predsjednik stranke DNS, Branislav Borenovic, predsjednik PDP-a, Darko Banjac, predsjednik Narodne stranke RS, Nenad Stevandic, predsjednik Ujedinjene Srpske, Petar Djokic, predjsednik Socijalisticke partije, Goran Selak, predsjednik Socijalisticke partije RS. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Nakon sastanka Šarović, Borenović i Nešić obratiće se medijima

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović potvrdio je da će se sutra u Banjoj Luci, u prostorijama Srpske demokratske stranke, održati sastanak lidera opozicionih političkih stranaka, te da će se nakon sastanka Šarović, Borenović i Nešić obratiti medijima.

– Razgovarat će se o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini – poručio je Šarović.

Na pitanje novinara da li će na sastanku biti govora i o posljednjim izjavama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika “da Dejtonski sporazum ne postoji i da je potreban novi politički dogovor u Bosni i Hercegovin” predsjednik SDS-a Mirko Šarović je dao potvrdan odgovor.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić oštro je kritikovao predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nakon sastanka u Predsjedništvu BiH sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

“Dao sam pristanak Miloradu Dodiku za odlazak na sastanak sa Erdoganom jer mislim da nijedan srpski političar nema luksuz da odbija da se viđa sa svjetskim državnicima ali ima obavezu da na tim sastancima odbrani nacionalni interes i donese nešto svom narodu. Nažalost, ono što se moglo čuti nakon sastanka sa Erdoganom od srpskog člana Predsjedništva BiH nema nikakve veze sa zaključcima i dogovorima političkih partija u Narodnoj Skupštini Republike Srpske. Sa čim ima veze očigledno ne znaju ni predstavnici SNSD koji nevješto pokušavaju da ga odbrane”, kazao je Nešić.