BiH

potvrđeno

Šarović: Sutra sastanak šefova opozicionih stranaka u Banjoj Luci

29/08/2021

Nakon sastanka Šarović, Borenović i Nešić obratiće se medijima

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović potvrdio je da će se sutra u Banjoj Luci, u prostorijama Srpske demokratske stranke, održati sastanak lidera opozicionih političkih stranaka, te da će se nakon sastanka Šarović, Borenović i Nešić obratiti medijima.

– Razgovarat će se o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini – poručio je Šarović.

Na pitanje novinara da li će na sastanku biti govora i o posljednjim izjavama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika “da Dejtonski sporazum ne postoji i da je potreban novi politički dogovor u Bosni i Hercegovin” predsjednik SDS-a Mirko Šarović je dao potvrdan odgovor.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić oštro je kritikovao predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nakon sastanka u Predsjedništvu BiH sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

“Dao sam pristanak Miloradu Dodiku za odlazak na sastanak sa Erdoganom jer mislim da nijedan srpski političar nema luksuz da odbija da se viđa sa svjetskim državnicima ali ima obavezu da na tim sastancima odbrani nacionalni interes i donese nešto svom narodu. Nažalost, ono što se moglo čuti nakon sastanka sa Erdoganom od srpskog člana Predsjedništva BiH nema nikakve veze sa zaključcima i dogovorima političkih partija u Narodnoj Skupštini Republike Srpske. Sa čim ima veze očigledno ne znaju ni predstavnici SNSD koji nevješto pokušavaju da ga odbrane”, kazao je Nešić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.