BiH

Predsjednik SDS-a

Šarović: Zaustaviti nasrtaje na BN televiziju u režiji porodičnog klana Dodik

06/09/2021
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

On naglašava da se iza svega krije nastojanje da se medijski prostor Republike Srpske svede na dvije televizije pod kontrolom porodičnog klana Dodik

Nakon gotovo jednomjesečnog targetiranja BN televizije kao neprijateljske i antisrpske, režim predvođen Miloradom Dodikom je posegao za institucionalnim gušenjem slobode govora u Republici Srpskoj, političkom odlukom RAK-a predvođenog bivšim Dodikovim savjetnikom Draškom Milinovićem da uskrati zemaljski signal BN televiziji, kojim se i dalje u svojim domaćinstvima napajaju mnogi ruralni krajevi – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„Iako su posegli za gašenjem predajnika i repetitora BN televiziji, politički izabrano rukovodstvo RAK-a i RTRS-a ne dozvoljava BN televiziji, najgledanijoj televiziji u Republici Srpskoj da se priključi na MUX A čime bi ovaj problem bio riješen“ – kazao je Šarović.

On naglašava da se iza svega krije nastojanje da se medijski prostor Republike Srpske svede na dvije televizije pod kontrolom porodičnog klana Dodik.

„Favorizovanje ATV-a u priključivanju na MUX A je dokaz da se biraju iskučivo mediji u vezi s porodičnim klanom. Radi se o najstrašnijem gušenju slobode govora jer se prvi put uključuju institucije sistema koje aktivno učestvuju u nasrtajima na BN televiziju“ – poručio je Šarović.

On od nadležnih institucija zahtjeva da se hitno dopusti priključak BN televiziji na MUX A a od političkog režima da prestane da targetira medije, favorizuje podobne i nasrće na one koje smatraju nepodobnim.

„Sloboda informisanja je najveće demokratsko dostignuće i očigledno je režimu veoma bitno da uguši svaki oblik drugačijeg mišljenja i to na način da medijski prostor Republike Srpske svede na dvije televizije, ATV i RTRS“ – naveo je Šarović u saopćenju Sektora za politiku i medije SDS-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.