Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saša Magazinović imenovan u Predsjedništvo Partije evropskih socijalista

sasa magazinovic

Predsjednik Glavnog odbora SDPBiH Saša Magazinović imenovan je na poziciju člana Predsjedništva Predsjedništva Partije evropskih socijalista (PES), saopćeno je danas iz SDP-a.

Magazinović je duži niz godina aktivan na polju međunarodne politike. Prije izbora na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDPBiH, vodio je Sekretarijat za međunarodnu saradnju SDPBiH. Pored toga, član je Zajedničke komisije za Evropske integracije Parlamenta BiH i delegacije Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je jedina politička stranka ljevice iz Bosne i Hercegovine koja je članica Socijalističke internacionale (SI) i Partije evropskih socijalista (PES).

Snažno opredjeljenje SDP BiH je nastavak angažmana na promociji ideja evropske ljevice, kako u Bosni i Hercegovini, tako i van granica naše države, te angažman na promociji politike jednakosti i pravde.

BiH na svom evropskom putu treba jake međunarodne partnere, a SDPBiH, kao članica Partije evropskih socijalista, druge najjače grupacije u Evropskom parlamentu, ima tu podršku, saopćeno je.