BiH

Ministrica vanjskih poslova BiH

Sastali se Turković i Schmidt: Potrebna puna funkcionalnost i efikasnost Vijeća ministara

14/01/2022
Foto: MVPBiH

Tokom razgovora ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković i visokog predstavnika Christiana Schmidta istaknuta je neophodnost pune funkcionalnosti i efikasnosti Vijeća ministara i državnih institucija

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković razgovarala je u petak ujutro sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH u Sarajevu, javlja Anadolu Agency.

“Turković i Schmidt su razmotrili aktuelnu političku i sigurnosnu situaciju u našoj zemlji, reformske procese na euroatlantskom putu BiH te borbu protiv posljedica pandemije koronavirusa”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U saopštenju se dodaje da je tokom razgovora istaknuta neophodnost pune funkcionalnosti i efikasnosti Vijeća ministara i državnih institucija, vladavine prava, te da je potrebno što prije vratiti fokus na ispunjavanje reformskih uvjeta i zajednički rad u interesu građana cijele države.

Turković je ukazala na hitnost djelovanja u pravcu ispunjavanja evropskih prioriteta te dostizanja kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.