Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak Nikšić – Inzko: Javnost što prije upoznati s reformskom agendom

BiH

inzko-niksic

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić je u posjetu primio Visokog predstavnika u BiH Valentina Iznka, a tema današnjeg sastanka bilo je razmatranje aktuelne političke situacije u našoj zemlji.

Predsjednik Nikšić je na sastanku ocijenio da je trenutna politička situacija u našoj zemlji nepovoljna, jer je očigledno da vladajuće stranke nemaju dovoljno kapaciteta da ispune sva predizborna obećanja i nastave sa reformskim procesima bitnim za našu zemlju.

[pull_quote_right]Visokom predstavniku je predstavljena i inicijativa SDP-a o izmjenama Izbornog zakona BiH, koji bi omogućio uvođenje vanrednih izbora[/pull_quote_right]

Naglašeno je da će SDP, u svom opozicionom djelovanju i sa svim raspoloživim kapacitetima, nastaviti kritikovati sve poteze vladajuće koalicije, koji nisu u interesu građana.

Na sastanku je ponovo naglašeno da SDP daje punu podršku britansko-njemačkoj inicijativi i reformskim procesima u BiH, koji što prije trebaju biti započeti, kako bi se naša zemlja što brže našla na putu ka evropskim integracijama.

U isto vrijeme, na sastanku je ocijenjeno da Reformska agenda, koju su potpisali Vijeće ministara BiH i Vlada FBiH, treba što prije biti predočena i građanima, kako bi i oni mogli imati uvida na šta su se to predstavnici vlasti obavezali.

Visokom predstavniku je predstavljena i inicijativa SDP-a o izmjenama Izbornog zakona BiH, koji bi omogućio uvođenje vanrednih izbora.

Predsjednik Nikšić je informirao Visokog predstavnika o procesima unutar SDP BiH i provođenja unutarpartijskih izbora prema principu Jedan član-jedan glas, čime je SDP postao prva partija u BiH koja je na ovaj način i u ovom obimu, provela unutarpartijske izbore za predsjednike lokalnih organizacija.