Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlast u FBiH

Sastanak rukovodstva FBiH sa Schmidtom: “Formiranje Vlade najveći prioritet”

bradara lendo stojanovic schmidt ohr
Foto: OHR

Tokom kurtoaznog sastanka sa predsjednicom i potpredsjednicima FBiH, Lidijom Bradarom, Igorom Stojanovićem i Refikom Lendom, visoki predstavnik Schmidt se zanimao za poduzete korake u pravcu uspostave Vlade Federacije BiH, saopćeno je iz OHR-a

Predsjednica i potpredsjednici Federacije Bosne i Hercegovine održali su danas sastanak sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

-Tokom kurtoaznog sastanka sa predsjednicom i potpredsjednicima FBiH, Lidijom Bradarom, Igorom Stojanovićem i Refikom Lendom, visoki predstavnik Schmidt se zanimao za poduzete korake u pravcu uspostave Vlade Federacije BiH. Funkcioniranje institucija FBiH je preduvjet za efikasnu i jaku BiH. Formiranje Vlade FBiH je stoga najveći prioritet za sve – rekao je visoki predstavnik.

Detalji sastanka nisu saopćeni.

Podsjetimo, predsjednica FBiH Lidija Bradara danas je uputila Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Informaciju o imenovanju Vlade FBiH. Navela je kako Lendo nije potpisao dokument. Rok za odluku o formiranju Vlade FBiH ističe 6. aprila.

Za sutra je zakazana i vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će biti raspravljano o ovoj Informaciji, podsjeća N1.

Poslanik Admir Čavalić kazao je nakon sjednice Kolegija da će poslanici sutra raspravljati o ovoj informaciji, ali da neće glasati.