Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak u sjedištu Agencije za policijsku podršku BiH

agencija-za-policijsku-podrsku34

U sjedištu Agencije za policijsku podršku BiH danas je održan sastanak o temi potpune implementacije odredbi Zakona o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za podršku policijskoj strukturi BiH.

Direktor Agencije za policijsku podršku Husein Nanić prezentirao je dosadašnji rad Agencije, te predstavio nove ideje i projekte koji će biti realizirani u budućnosti.

Rezultati aktivnosti i ostvarene saradnje Agencije za policijsku podršku i policijskih tijela BiH, koja je uspostavljena na osnovu navedenog Zakona, pokazuju da dosadašnje aktivnosti ove institucije značajno doprinose radu policijskih tijela BiH.

Do sada su realizirani brojni projekti iz oblasti IT tehnologija, izrade propisa, te su uspješno provedene javne nabavke opreme i oružja za policijska tijela BiH, a što jasno ukazuje na prednosti zajedničkog rada institucija u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH, te da ovakav vid djelovanja treba nastaviti i proširiti.

Učesnici sastanka su diskutirali o modalitetima potpune provedbe Zakona o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za podršku policijskoj strukturi BiH u narednom periodu, naročito imajući u vidu odredbe koje reguliraju nadležnosti Agencije za policijsku podršku BiH u postupcima zajedničkih javnih nabavki.

Nakon diskusije učesnici sastanka su iskazali opredjeljenje za realizaciju budućih zajedničkih aktivnosti, te dali punu podršku ovoj inicijativi Agencije za policijsku podršku BiH.

Pored direktora Agencije za policijsku podršku Huseina Nanića, sastanku su prisustvovali – Radenko Stanić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH, Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima, Ljiljana Trišić, direktorica Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, Zijad Srabović, zamjenik direktora i Mustafa Ovčina, načelnik Uprave za administraciju iz Granične policije BiH, te Boris Ivanović, zamjenik direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Momo Blagovčanin, pomoćnik direktora-načelnik Sektora za materijalno-finansijske poslove i Ernad Musić, šef kabineta iz Državne agencije za istrage i zaštitu, saopćeno je iz Agencije za policijsku podršku BiH.