BiH

uskoro spremni za upotrebu

Šatori za karantin niču na graničnim prelazima, vojska BiH odlično odrađuje posao

19/03/2020

Šatori se postavljaju na osam graničnih prelaza. Karantin bi trebao profunkcionisati do subote najkasnije

Na graničnim prelazima u BiH pripadnici Oružanih snaga naše zemlje užurbano postavljaju šatore koji će poslužiti kao karantin za izolaciju za sve one koji ulaze u našu zemlju.

Šatori se postavljaju na osam graničnih prelaza. Karantin bi trebao profunkcionisati do subote najkasnije.

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine počeli su sa postavljanjem šatora za samoizolaciju na Graničnom prijelazu Izačić kod Bihaća. Određena lokacija je u neposrednoj blizini graničnog punkta, a postavljanje bi trebalo biti završeno do kraja dana.

Prijemni kapacitet šatora koji se postavlja danas na GP Izačić je do 100 osoba. Šator bi trebao već sutra biti spreman za mogući prijem nekoliko osoba, dok će se u narednom periodu rješavati pitanja sanitarnog čvora i ishrane ljudi koji bi u njemu, eventualno, boravili.

GP Izačić

Doktorica Slađana Tepavac, šef Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Bosanskoj Gradišci, potvrdila je da su, prema nalogu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, uzeti briseve za pet osoba iz autobusa. Oni dolaze iz Austrije, a putuju u Brčko.

GP Gradiška

GP Gradiška

GP Gradiška

GP Gradiška

Nakon medicinske evidencije, bit će odvezeni oko kilometar dalje, na lokaciju gdje jedinica Oružanih snaga BiH užurbano podiže šatore. Teren je prethodno dezinficiran, a vojnicima pomažu stručnjaci sanitarne i medicinske struke.

Sarajevo danas u popodnevnim satima

Pogledajte snimke iz strogog centra Sarajeva koje smo snimli danas u ranim popodnevnim satima! Pratite najnovije vijesti i obavještenja u vezi sa pandemijom korona virusa… >>>> http://bit.ly/2wbt7e4

Gepostet von Fokus.ba am Donnerstag, 19. März 2020

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.