Šef delegacije EU

Sattler otkrio koji klub mu je najdraži u BiH

sattler

EU želi da kompletan Zapadni Balkan bude dio projekta koji će do 2050. učiniti Evropu prvim kontinentom bez prekomjerne emisije CO2

Johann Sattler, šef delegacije EU za Bosnu i Hercegovinu, objavio je zanimljiv post na svom Twitter profilu sa priloženim kratkim videom u kojem zajedno sa fudbalerom FK Željezničar Semirom Štilićem učestvuje u kampanji “Živi zdravo, diši čisto”.

– Hvala Semiru Štiliću iz mog omiljenog bh. kluba FK Željezničar što mi se pridružio u širenju poruke o potrebi suočavanja sa zdravstvenim opasnostima, napisao je Sattler, otkrivši tako i za koji klub u BiH navija.

Inače, u organizaciji delegacije EU nedavno je održana i konferencija “Živi zdravo, diši čisto” gdje su predstavnici svih nivoa vlasti u BiH razgovarali sa Sattlerom o uključivanju naše zemlje u provođenje mjera iz sporazuma Green Deal, s ciljem umanjenja emisije karbon dioksida u BiH.
EU želi da kompletan Zapadni Balkan bude dio projekta koji će do 2050. učiniti Evropu prvim kontinentom bez prekomjerne emisije CO2.