rade sjajan posao

Sattler posjetio Tim volontera, donirao zaštitna odjela i naočale

sattler donacija

Glavni koordinator Tima volontera Kenan Musić kazao je da im je upravo nedostajalo zaštitnih odjela i naočala, posebno tokom intervencija u kojima su uključeni građani koji se nalaze u izolaciji i karantinu

Od samog početka pandemije koronavirusa, Tim volontera Sarajevo ugroženoj kategoriji građana dostavlja osnovne životne namirnice, lijekove, sredstva za higijenu i ostale kućne potrepštine, a njihov rad prepoznao je i šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler, koji ih je danas posjetio te im uručio vrijednu donaciju zaštitnih odijela za medicinske timove.

Sattler je zahvalio na prilici da upozna članove tog tima koji rade fantastičan posao, brinući se za građane, osobito stariju i ugroženu skupinu.

– Znam koliko to znači starijim ljudima, jer imam roditelje u Austriji koji su u samoizolaciji već šest sedmica, stoga je veoma vrijedno ovo što volonteri rade. Moje zadovoljstvo je da dam mali doprinos ljudima sa velikim srcem kao što su članovi Tima volontera – kazao je.

Također je dodao da je Delegacija EU u BiH još na početku pandemije organizirala nagradu za “Heroja dana”.

– Vi niste heroji dana, već heroji sedmice. Hvala vam za sve što radite i nastavite kao i do sada – zaključio je Sattler.

Glavni koordinator Tima volontera Kenan Musić kazao je da im je upravo nedostajalo zaštitnih odjela i naočala, posebno tokom intervencija u kojima su uključeni građani koji se nalaze u izolaciji i karantinu.

Donirana oprema bit će raspoređena timovima u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Mostaru.

Tim Volontera, osim u Sarajevu, djeluju i u Zenici, Mostaru i Tuzli.

Broj telefona Tima volontera u Kantonu Sarajevu je 060 35 32 703, za građane Tuzle i okoline je 060 35 99 708, za građane Zenice i okoline 060 35 99 703, dok je broj za građane Mostara i okoline 060 35 99 709, saopćeno je iz Tima volontera.