BiH

Šef Delegacije EU u BiH

Sattler prekida godišnji odmor i vraća se u BiH zbog migrantske krize!

31/12/2020
Foto: Armin Durgut/PIXSELL (Arhiv)

Sattler je u Austriji na odmoru za božićne praznike, a pratio je situaciju sa migrantskom krizom koja se usložnila prošle sedmice nakon što je raspušten kamp Lipa, a stotine migranata ostali bez adekvatnog smještaja

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler prekida svoj godišnji odmor i dolazi u BiH, potvrđeno je nezvanično za Novinsku agenciju Patria.

Sattler je u Austriji na odmoru za božićne praznike, a pratio je situaciju sa migrantskom krizom koja se usložnila prošle sedmice nakon što je raspušten kamp Lipa, a stotine migranata ostali bez adekvatnog smještaja.

Pregovori međunarodnih institucija sa bh. vlastima nisu urodili plodom, a iako je Vijeće ministara BiH jutros donijelo odluku da se migranti smjeste u nekadašnji prihvatni centar Bira do izvršenja nije došlo zbog ranije odluke vlasti USK o zatvaranju tog centra.

Bez obzira na pritiske iz Evropske unije još uvijek migranti s Lipe nisu prebačeni u neki drugi smještaj. Tokom dana su uposlenici međunarodnih organizacija dijelili hranu. vreće za spavanje, toplu odjeću migrantima.

Komentari

Autor: Patria

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.