Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anthony Hopkins

Slavni glumac slavi 45 godina trezvenosti: “Opijao sam se do smrti” (VIDEO)

Njegovu snimku pogledalo je već gotovo 10 miliona ljudi, a u njoj je još ljudima poručio da ostanu pozitivni i nastave se boriti usprkos svim poteškoćama

Sir Anthony Hopkins (82) osvrnuo se na 45 godina trijeznosti u snimci objavljenoj na Twitteru.

Slavni  Oskarovac, poznat po brojnim kultnim ulogama poput one Hannibala Lectora, priznao je da je 2020. za mnoge bila teška godina puna boli i tuge.

“Ali prije 45 godina doživio sam poziv na buđenje”, rekao je glumac. “Jurio sam prema katastrofi. Opijao sam se do smrti. Ne želim biti propovjednik, ali dobio sam poruku. Mala misao koja me pitala želim li živjeti ili umrijeti. Rekao sam da želim živjeti i odjednom je došlo olakšanje – i moj život bio je nevjerojatan.”

Njegovu snimku pogledalo je već gotovo 10 miliona ljudi, a u njoj je još ljudima poručio da ostanu pozitivni i nastave se boriti usprkos svim poteškoćama.

Hopkins je i ranije otvoreno govorio o svojom borbi s alkoholizmom. Prije dvije godine rekao je kako je tokom njegovih godina u kazalištu bilo jako teško s njim raditi jer je “obično bio mamuran”.

Otprilike u decembru 1975. Hopkins je rekao da je stigao do prekretnice i shvatio da nije pijan samo sebi već i drugima oko sebe. Nakon što se pridružio anonimnim alkoholičarima, Hopkins je rekao da su ga pogodile riječi žene koja mu je rekla da se “samo pouzda u Boga” i ubrzo nakon toga, kaže, izgubio je potrebu za pićem.