Savez samostalnih sindikata BiH pozvao na kupovinu Ditinih proizvoda

BiH

Konfederacija sindikata BiH: Nećemo dozvoliti provedbu socio-ek

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine pozvao je sve svoje članove i članice da daju podršku kolegama i kolegicama iz “Dite” Tuzla i da se kupovinom proizvoda te kompanije solidarišu s njima.

[pull_quote_right]Odali su priznanje trgovačkim lancima “Bingo” i “Konzum” koji su prepoznali vrijednost projekta koji su pokrenuli radnici i radnice[/pull_quote_right]

Podsjećaju da su radnici i radnice tog nekadašnjeg giganta nakon tri godine odlučili da sudbinu uzmu u svoje ruke i da pokrenu proizvodnju.

Iz Saveza ističu da je najmanje što svako od nas može uraditi da, prilikom kupovine deterdženata i sredstava za čišćenje, svaki naredni put s police uzme proizvod “Dita” Tuzla.

Odali su priznanje trgovačkim lancima “Bingo” i “Konzum” koji su prepoznali vrijednost projekta koji su pokrenuli radnici i radnice, te pozvali i ostale da im se pridruže i na taj način daju svoj doprinos u potpunoj revitalizaciji “Dite”.

Savez samostalnih sindikata BiH će nastaviti davati svoju podršku svim projektima koji su usmjereni na oživljavanje bh. ekonomije i revitalizaciju nekadašnjih privrednih giganata, saopćeno je.