Savez sindikata policijskih organa BiH i AUBiH potpisali sporazum

sporazum-8

Savez sindikata policijskih organa BiH i Američki Univerzitet u Bosni i Hercegovini
su pristupili potpisivanju sporazuma o razumijevanju i saradnji u oblasti sigurnosti kroz edukaciju, naučno-istraživački rad, te savjetovanja. Potpisivanju sporazuma prisustvovali su predstavnici sindikata Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Granična policija Bosne i Hercegovine, Državna agencija za istrage i zaštitu, Agencija za policijsku podršku i Služba za poslove sa strancima te profesori AUBIH.

Prema riječima Predsjednika Američkog Univerziteta u Bosni i Hercegovini gospodina Denisa Prcića već duže vrijeme postoji saradnja sa Ministarstvom Sigurnosti Bosne i Hercegovine kao i sa svim našim policijskim agencijama od SIPE, Granične policije, Agencijom za strance, sa DKP-om i Ministarstvom odbrane.

Ovim činom nastavljamo odličnu saradnju sa Sindikatom, mislim da smo učinili mnogo toga da pomognemo Sindikatu. Kad kažemo Sindikat mi mislimo ne samo na policajce koji rade u tim svim agencijama, nego mislimo također i na njihove porodice. Mi ćemo nastaviti našu saradnju u cilju da pomognemo svakom našem policajcu pojedinačno. Radi se o više stvari na kojima radimo, a između ostalog tu je edukacija, treninzi, kao i neko novo pozicioniranje naše policije na državnom nivou.

Predsjednik Saveza policijskih organa BiH gospodin Dragan Krvavac je izrazio zahvalnost Američkom Univerzitetu u BiH na nesebičnoj podršci, te je ovom prilikom uručio zahvalnicu Predsjedniku Prciću.

“Mi kao mlad Sindikat u samom početku smo tražili stučno obrazovanje i usavršavanje kako svih članova tako i ovih predstavnika Sindikata, tako da u tom smjeru idemo ka naučnoj i obrazovnoj edukaciji i to je jedini ispravan put kojim treba da koračamo, a u svakom slučaju Američki Univerzitet u Bosni i Hercegovini kao institucija daje ogroman dobrinos istom” navodi gospodin Dragan Krvavac.