Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Savez za promjene: Dodik da podnese ostavku, kako RS ne bi postala Sjeverna Koreja

savez za promjene

Savez za promjene smatra da jučerašnje “prijetnje“ predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika upućene ministru vanjskih poslova Igoru Crnatku, kao i grafiti u Prijedoru, kojima se poziva na ubistvo predsjednika Srpske demokratske stranke Mladena Bosića, pokazuju da je režim Milorada Dodika nakon faze verbalnih poziva na linč, ”progon i izopštenje funkcionera Saveza za promjene”, prešao u fazu kada je spreman svoje kritičare i “fizički likvidirati“ – saopćeno je iz Saveza za promjene.

-U istoriji RS-a i demokratskih društava dosad se nikada nije desilo da predsjednik Republike govori mafijaškim jezikom, poziva na likvidacije, razjedinjuje umjesto da ujedinjuje građane, čime svojim potezima dovodi u pitanje bezbjednost i stabilnost društva u cjelini – navodi se u saopćenju.

Nedopustivo je, dodaje se, da režim “svoju nesposobnost da riješi tešku ekonomsku situaciju, poboljša život građana, otvori nova radna mjesta za mlade ljude, poveća penzije, uredi zdravstveni sistem da nam bolnice budu dostojne čovjeka, krije iza laži, neutemeljenih optužbi o izdaji Saveza za promjene”.

– Laž, sila i prijetnje su postali posljednja linija odbrane režima. Savez za promjene zbog toga smatra da je najbolje rješenje za Repubiku Srpsku da Milorad Dodik podnese ostavku na mjesto predsjednika Republike Srpske kako se RS ne bi pretvorila u Sjevernu Koreju – kaže se u saopćenju Saveza za promjene.

U saopćenju poručuju Miloradu Dodiku da Savez za promjene ostaje posvećen stvaranju normalnog i civilizovanog društva, očišćenog od kriminalizovanih i korumpiranih pojedinaca bez obzira kako se oni zvali i kojoj političkoj opciji pripadali, te da ih “nikakve prijetnje, laži i haranga neće uplašiti”.