Savez za promjene kreće u rušenje vlasti u RS-u

BiH

345875_1

Na sastanku lidera Saveza za promjene, koji je bio proširen sa dodatnim dijelom opozicije, dogovoreno je da se krene u organizaciju nove skupštinske većine koja mora dovesti do promjena u Republici Srpskoj.

– Ovakvo stanje je neodrživo i neophodno je da dođe nova Vlada koja će imati ekonomsku i socijalnu odgovornost prema budućnosti Republike Srpske, a sigurni poslanici će se odrediti onog trenutka kada bude glasano o smjeni sadašnjeg skupštinskog rukovodstva, odnosno tada će biti jasno koliko ko ima poslanika, rekao je predsjednik SDS-a, Mladen Bosić, prenosi BN TV.

Dogovorili smo da krenemo u aktivnost prikupljanja skupštinske većine. Smatramo da postoji više nego dovoljno prostora za to, dogovorili smo na koji način ćemo vršiti koordinaciju i zajednički nastup naših stranaka i potencijalnih učesnika u sledećim vlastima u Republici Srpskoj, a sve stranke i svi učesnici su spremni da daju podršku Mići Mićiću kao mandataru nove Vlade RS, kada za to dođe vrijeme i kada se skupi skupštinska većina, rekao je Bosić nakon sastanka.

Sastanku su, osim Bosića, prisustvovali lideri PDP-a, Mladen Ivanić, NDP-a, Dragan Čavić, SRS RS, Milanko Mihajlica, Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca, Aco Prelić, te Napredne Srpske, Adam Šukalo, koji je najavio da će sada obaviti i razgovor sa predstavnicima Koalicije „Centar”, Markom Pavićem i Draganom Đurđevićem.