Da li Sharp ima najbolji mobitel na svijetu?

rp

Trend rasta dijagonala mobilnih uređaja zaustavio se na nešto više od pet inča. Ipak, nisu svi proizvođači jednako uspješni u iskorištavanju prostora za zaslone, jer u dosta uređaja veliki dio prednje plohe i dalje čine debeli okviri.

Baš kao i prije nekoliko godina, Appleovi iPhone modeli su i dalje u samom dnu liste. Ekran iPhonea 5s primjerice zauzima tek 60,9 posto prednje površine uređaja, a nešto bolje prolaze modeli iPhone 6 i 6 Plus (redom 65,3 i 67,9 posto) – iako su i dalje u dnu liste.

Vrh čine Sharp Aquos Crystal modeli, kojima čak 78,5 i 77,2 posto prednje površine čine zasloni. Slijedi Oppo R7 Plus, kojem 76,6 posto prednje plohe čini ekran, no zajednička stavka sva tri vodeća modela je to da nisu dostupni na globalnom tržištu.

Prvi takav uređaj s vrha liste je LG-jev model G2. Dok je prije nekoliko godina bio u vrhu, zamijenjen je novim modelima G3 i G4, a pokrivenost prednje površine uređaja od 76,1 posto pala je na 72,5 posto s najnovijom perjanicom G4. Neobičan i loš trend.

Samsung Galaxy S6 Edge je zauzeo tek 14 mjesto sa 71,7 posto, a Galaxy S6 je na 22. poziciji.

Debeli okviri il’ ne, pitanje je sad:

131754