Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević objavio spisak za Izrael: Spahić će odigrati utakmicu karijere

bazdarevic pressica (23)

Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević objavio je danas spisak igrača na koje će računati protiv Izraela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

Na Baždarevićevom spisku našli su se Begović, Šehić, Dujković, Mujdža, Spahić, Bičakčić, Kolašinac, Hajrović, Lulić, Zukanović, O. Vranješ, Šunjić, Vršajević, Višća, Bešić, Pjanić, Hadžić, Medunjanin, Sušić, Zec, Đurić, Cocalić, Džeko, Ibišević.

Naknadno će se pripremama priključiti još i Semir Štilić i Stojan Vranješ, koji će biti rezervne opcije u slučaju da se neki od reprezentativaca povrijede.

“Mislim da se radi o kvalitetnom protivniku, ali mislim da i mi imamo kvalitete i to smo pokazali protiv Austrije i Andore. Činjenica je da neki naši igrači nisu igrali u svojim klubovima. No, mi plan imamo, i možemo se spremiti za tih 90 minuta da odigramo kako treba i dođemo do našeg cilja”, kazao je Baždarević.

Što se Spahića tiče, Meša je kazao:

“On je individualno trenirao. Razgovarao sam s njim ovih dana, i on je izuzetno motivisan za tu utakmicu. Imam osjećaj da će odigrati najbolju utakmicu u karijeri.”

Selektor je izbjegao dati direktan odgovor na pitanje koju će premijerligašku utakmicu gledati narednog vikenda, na Koševu ili na Bilinom polju…

“Teško pitanje. Možda u Široki Brijeg, i dole će biti interesantno”, kazao Baždarević.

Reprezentativci će trenirati u Hrasnici i na Grbavici. Predviđena je i jedna trening utakmica između mlade reprezentacije  A tima u trening kampu u Zenici.

Zmajevi će protiv Izraelaca igrati na “Bilinom polju” u Zenici 12. juna sa početkom u 20:45.

O Salihoviću i Vrančiću

Sejada Salihovića nema na spisku Baždarevića, a selektor je objasnio i zašto.

“Salihović ostaje kandidat ali u posljednje vrijeme nije puno igrao. S druge strane, Mario Vrančić bio je na spisku, ali mu je nakon posljednje utakmice noga stavljena u gips, tako da njega neće biti”, istakao je Baždarević.