Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Savez za promjene najavio građansku akciju protiv poskupljenja struje

savez za promjene

Savez za promjene upozorio je danas Vladu Republike Srpske (RS), „Elektroprivredu RS-a“ i Regulatornu komisiju za električnu energiju „da se ne upuštaju u avanturu zvanu poskupljenje struje i time dodatno ugrožavaju ionako osiromašene građane“.

– Više puta smo ih upozoravali da to ne čine i najavili da ćemo takvoj nesmotrenoj i neodgovornoj odluci pružiti demokratski otpor – navodi se u saopćenju Saveza za promjene.

Podsjećaju da su lani “spriječili” poskupljenje struje i najavili da će ispoljiti sve vidove građanske reakcije na takvu eventualnu odluku i ne odustaju od tih namjera, ukoliko se vlast ogluši o njihove zahtjeve i apele cjelokupne javnosti RS-a.

– Zato još jednom upozoravamo vladajuću koaliciju na čelu sa SNSD-om da ne donosi odluke protivne interesima građana i da ne igra na kartu njihovog daljnjeg osiromašenja. Naročito je pod lupom javnosti reakcija DNS-a koji je u dosadašnjim najavama SNSD-ovih avanturističkih namjera da javašluk i enormno zapošljavanje u ‘Elektroprivredi RS’ kompenzuje povećanjem cijena električne energije, bio prilično dosljedan – da to bude i ovaj put i da, zajedno sa ostatkom opozicije, spriječi ovu sramnu namjeru – navodi Savez za promjene.

Regulatorna komisija za energetiku u RS-u u ponedjeljak će ponovo razmatrati poskupljenje struje, a direktorica „Elektroprivrede RS-a“ Branislava Milekić očekuje da će biti znatno manje od onog koje je bilo najavljeno u 2015..

Nezvanično, cijena struje za domaćinstva u RS-u bi mogla sa bude veća za pet posto.