Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CIK BiH

Sazivanje konstituirajućih sjednica ne zavisi od nas

cik bih

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 6. novembra donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora provedenih u oktobru ove godine u BiH

U skladu s relevantnim propisima, od dana potvrđivanja rezultata izbora počeli su da teku rokovi za sazivanje konstituirajućih sjednica organa vlasti za koje su izbori provedeni i ta aktivnost ne zavisi od Centralne izborne komisije BiH niti od dostave uvjerenja o dodjeli mandata, saopćeno je iz CIK-a.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 6. novembra donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora provedenih u oktobru ove godine u BiH.

– Naime, nakon što su potvrđeni i objavljeni rezultati, Centralna izborna komisija BiH je pristupila izradi i štampanju uvjerenja i taj posao je završen u ponedjeljak, 12.11.2018. godine. U konsultacijama sa stručnim službama organa vlasti, Centralna izborna komisija BiH dogovara vrijeme i način dostave uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim članovima organa vlasti – saopćeno je iz CIK-a.

Tako je jučer stručna služba iz Skupštine Tuzlanskog Kantona preuzela u sjedištu CIK-a BiH uvjerenja o dodjeli mandata za novoizabrane članove te skupštine, dok je uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim članovima Skupštine Kantona Sarajevo jučer Centralna izborna komisija dostavila na adresu Skupštine tog kantona, navedeno je u saopćenju.