Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje za 1. i 2. maj

prvi-maj

Tokom dana će biti promjenljivo do umjereno oblačno vrijeme, uz sunčane periode i toplo, uz porast dnevne temperature vazduha

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost i prolaznu kišu u ranim jutarnjim časovima. U poslijepodnevnim časovima su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi.

Jutro će biti malo do umjereno oblačno. Tokom dana će biti promjenljivo do umjereno oblačno vrijeme, uz sunčane periode i toplo, uz porast dnevne temperature vazduha.

Kasnije poslije podne, mogući su kratkotrajni pljuskovi.

Puhat slab do umjeren vjetar, južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha između osam i 14, a najviša dnevna između 20 i 26 stepeni Celzijusovih.

U subotu se očekuje umjereno pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su u Hercegovini. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

U nedjelju će također biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša se očekuje na području Hercegovine, centralnim, zapadnim i jugozapadnim dijelovima Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno sa jakim udarima juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.