BiH

cik

SBB BiH predao kandidacijske liste, na lokalne izbore izlazi sa 1.236 kandidata

17/08/2020

U Kantonu Sarajevo nosilac liste za Stari Grad je Anis Krivić, za Centar Ismir Jusko, Novom Sarajevu Edin Rovčanin, Novom Gradu Ismet Mahmutović, Hadžićima Edin Tiro, u Ilijašu Abid Bešlija, Vogošći Ahmed Mulaibrahimović, Trnovu Zijo Krupalija i na Ilidži je to Izudin Bajrović

Savez za bolju budućnost BiH (SBB BiH) predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH kandidacijske liste za Lokalne izbore, koji će biti održani u novembru ove godine, javlja Fena.

Generalna sekretarka SBB BiH Sanela Prašović Gadžo izjavila je medijima da Savez za bolju budućnost BiH na izbore izlazi sa 1.236 kandidata za općinska vijeća na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Od toga je 55 općinskih vijeća s područja Federacije BiH, 16 u Republici Srpskoj i jedno u Brčko distriktu BiH.

Dodala je da je 1.161 kandidat za općinska vijeća na prostoru FBiH, 41 na području RS.

– Imamo tri koalicije u Republici Srpskoj (za Banju Luku, Srebrenicu i Doboj) – kazala je.

Upitana za očekivanja kazala je da ‘po svim anketama SBB odlično stoji’.

– Građani vjeruju u ono što mi radimo, odluke koje smo donosili. Nadamo se da će Savez za bolju budućnost zabilježiti bolji rezultat nego je to bilo na lokalnim izborima 2016. godine – naglasila je.

Federalna zastupnica i generalna sekretarka SBBBiH Sanela Prašović Gadžo potvrdila je da je kandidatkinja za načelnicu sarajevske Općine Novi Grad. Pozvala je bh. stanovništvo da na lokalnim izborima u novembru ‘ženama na listama daju prednost jer je to važno’ te da i ‘treba ohrabriti žene da se generalno inače što više uključuju u izborni proces, da se kandidiraju’.

U Kantonu Sarajevo nosilac liste za Stari Grad je Anis Krivić, za Centar Ismir Jusko, Novom Sarajevu Edin Rovčanin, Novom Gradu Ismet Mahmutović, Hadžićima Edin Tiro, u Ilijašu Abid Bešlija, Vogošći Ahmed Mulaibrahimović, Trnovu Zijo Krupalija i na Ilidži je to Izudin Bajrović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.