Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SBB: Istočni dio Mostara se pretvara u ekonomsku Hirošimu

sbb-skup16

Enormne zarade na povećanoj potrošnji goriva zbog blokade žile kucavice istočnog dijela Mostara, enormne zarade taxi vlasnika i enormni gubici za radnje, privatnike i građane – to je rezultat haosa koji se već nekoliko godina uvodi zbog radova na kolektorim, stoji u saopštenju SBB-a.

Gradska uprava Mostara mora platiti gradjanima i vlasnicima radnji te firmi u zoni radova odštetu zbog nanošenja štete. Žao mi je što nijedna politička partija nije prepoznala koliko je narušen interes gradjana za radi čistog Jadranskog mora – jer Mostarci trpe štete da bi kolektori preradili nečistoće koje bi završile u Jadranu.

Ponovna blokada istočnog dijela Mostara prekidom saobraćaja u žili kucavici od Lučkog mosta do Razvitka zbog radova na kolektorima je sramno poigravanje sa gradjanima i namjerno stvaranje haosa i kreiranje istočnog dijela Mostara kao taoca i ucijenjenog geta. Građani moraju znati da se nakon urbicida i razaranje istočnog dijela Mostara 1992 1993 , pretvaranja ovog grada u evropsku Hirošimu danas realizuje projekat ekonomskog genocida i da se istočni Mostar pretvara u ekonomsku Hirošimu.

Faruk Ćupina – kandidat SBB-a za Parlament BiH