Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SBB: SDA neće uvesti cenzuru u Dnevnom avazu

sbb radoncic

Napadima na Fahrudina Radončića, SDA neće uvesti cenzuru „Dnevnom avazu“, čija je jedina navodna greška što je objavio intervju sa Hajrom Ćatić, predstavnicom srebreničkih majki, koja je kritikovala ministra Edina Ramića “zbog brojnih nemoralnih radnji”, saopćio je Savez za bolju budućnost.

U saopćenju iz SBB-a se tvrdi da SDA ne može zaustaviti istinu da je Ramić “prodao bolesne krave povratnicima u RS-u i uzeo enormni novac na račun njihove pljačke”.

– Stalna teza SDA da je Radončić tobože povezan sa velikosrpskom ideološkom kuhinjom je već procesuirana na sudu u Sarajevu i prvi put u historiji se dogodilo da jedna stranka, odnosno SDA, bude osuđena za klevetu. Fahrudin Radončić se javno svojim knjigama i tekstovima protiv velikosrpske ideologije bori više od 35 godina i to zna svaki intelektualac – navodi se u saopćenju.

SBB saopćava da ponovo poziva Izetbegovića “da sa svojom porodicom vrati više milijardi vrijednog novca, zlata i srebra” kako bi počelo da se ispunjava njegovo obećanje o otvaranju novih radnih mjesta i izgradnji autoputeva, “pa nam akcize neće trebati”.